Szennyvízkezelés

Gyógyító Ásványok

FLOCOPRESS  –  Szennyvízkezellő berendezés


 

SZEDIMENTIN-MW – Kommunális szennyvizek kezelése

Az iszap ülepedésének sebességét fokozza és az elfolyó víz tisztaságát javítja.

A kezelés hatására a szennyvíz iszaptartalma gyorsabban ülepszik. A megnövelt ülepedési sebesség hatására a víz gyorsan tisztul, a felúszás megszűnik.
Az ásványi anyag bekeverése a levegőztető medencéből kilépő vízhez történik. A bekeverésnek egyenletesnek kell lennie, e célból kell alkalmazni. Ez egy olyan adagoló, amely egy diszpergátorral van egyesítve, az adalék csomósodás-mentes bekeverése céljából. E készülék a Geoproduct KFT. segítségével szerezhető be.
Az adagolás kezdetben 100 g/m3, amelyet fokozatosan 20-30 g/m3-re lehet csökkenteni.
Az adalék hatására az üledék-szint különbség 10-15 perces ülepedési idő után a legnagyobb, tehát az ennyi idő után visszaszivattyúzott iszap kb. 30 %-kal sűrűbb, mint Szedimentin-MW adagolás nélkül lenne. A gyorsabb szedimentáció eredményeként az iszapszivattyúk sűrűbb iszapot forgatnak vissza a rendszer elejére.
Más szóval, azonos szivattyú-teljesítmény mellett sokkal több élőiszap juttatható vissza, ami fokozza a lebontás sebességét, csökkentve a lebontási időt.
Az eleveniszap biológiai aktivitása fokozódik. A lebontás sebessége nő, mivel nagy fajlagos felületű, ugyanakkor jelentős pozitív potenciállal feltöltött ásványi anyag jut az iszapba, amely elősegíti a baktériumok szaporodását, és kedvező életkörülményeket biztosít.

A Szedimentin-MW adalék összességében megnöveli a víztisztító kapacitást, javítja az elfolyó víz jellemzőit, pl. csökken a KOI értéke és maradék lebegőanyag tartalma, az elfolyó víz foszfát tartalom mérséklődik. Fokozódik az iszap biológiai aktivitása. Az iszap elúszás veszélye csökken.

Egyéb információk, mintaküldés:

Mátyás Tibor geokémikus
Mobil: (30) 278-04-26
Fax: (47) 348-537
E-mail:  tibor@geoproduct.hu